Скочи на садржај

Šta je problem kod dijeta sa neta?

Dijeta sa neta

Na internetu možete naći bezbroj dijeta i prosto je nemoguće sve ih objasniti ili oceniti. Kako nove izlaze, preuzimaju primat od starih i sve se vrti u krug. Glavno pitanje je: Znate li šta je problem kod svih ovih dijeta sa neta?

Ananas dijeta ; Atkins proteinski plan ishrane ; Azijska (kineska) dijetaBaby food ; Bodovna ; Bikini ; Brazilska ; Brokoli ; Brza ; Bundeva ; Citrus (grejpfrut) dijeta ; Celer ; Detoks ; 17 dana ; 9 kg manje ; Jutarnja banana ; Meyo ; Grožđana ; Sa integralnim žitaricama ; Dijeta sa jabukama ; Sa jagodama ; Sa jajimaSa kuvanim krompirom ; Sa kiselim kupusomSa medom ; Dijeta sa pasuljem ; Sa pavlakom ; Sa suvim šljivama ; Sa tunjevinom ; Dijeta za srčane bolesnike ; Dijeta na 3 sata ; Za sagorevanje masnoća ; Dukanova ; Ekspresna ; Francuska ; Japanska ; Joga dijeta ; Kupus ; Limunada ; Mesečeva dijeta ; Mlečna ; Paleo ;  Paradajz ; Patlidžan ; Ponedeljak ; Prolećna ; Pritkinova dijeta ; Salata ; South Beach ; Starosna ; Sunčana dijeta ; Suva ; Šejk ; Šok ; Tečna ; UN dijeta

dijeta-nema-gladovanja

Odgovor je: Ništa, ako želite da izgubite vreme i dovedete svoje zdravstveno stanje u pitanje, bez značajnijih pozitivnih efekata.

Dijeta sa neta ili iz časopisa nije rešenje

Istina je da one ne omogućavaju zdravo mršavljenje. Neznanje nije blagoslov. Da li bi pristali da držite neki plan ishrane sa interneta u kojem bi, recimo, izgubili 4 kg za 7 dana, pri čemu bi jeli samo po nekom popularnom planu mršavljenja, a bez ikakve aktivnosti? Verovatno da bi pristali, jer zvuči tako lako, ukoliko ne znate koliko je štetno gubiti kilograme toliko brzo. Problem je što njih najčešće praktikuju adolescentkinje, ne znajući principe na kojima mršavljenje deluje, pa se tek nakon više ovakvih pokušaja javljaju za pomoć nutricionisti, iako su posledice mogle da izbegnu od samog starta.

Ako niste sigurni da li je neka dijeta sa neta dobra za vas, najbolje ćete proći ako je ne držite. Ako ne želite stručnu pomoć, ne tražite ni instant rešenja koje nude razni preparati za mršavljenje. Ne postoje prečice, to mora da vam bude kristalno jasno.

Promena iz korena

Uvedite promene u svoj život tako što ćete naučiti kako da se pravilno hranite, na sajtu ćete naći gomilu besplatnih stručnih saveta u zaista mnooogo članaka o tome. Možete da pretražujete po oznakama, kategorijama, kako god želite.

Puno toga se o zdravoj ishrani još može kazati što još nije rečeno, dok svi kao nacija najzad ne shvatimo da moramo da uvodemo zdrave navike da bismo bili zdraviji i zadovoljni sobom. Uvedite fizičku aktivnost i neka vam ona bude obaveza svaki dan. Kada vodite zdrav život ne treba vam brza “zanimacija” da vas malo “utanji” pred more. Zdrav život je lakše voditi nego nezdrav, ali to nećete znati dok ne krenete.

Što se tiče ovih popularnih dijeta sa neta, ne treba vam to. Mnoge od njih su sastavljene kako bi se prodala neka knjiga o mršavljenju, neki recept za šejk ili program mršavljenja u klinici pod stručnim nadzorom. Ili je prosto neko izmislio “šašavu kombinaciju” koja toliko ludo zvuči da mora da deluje.

Matematika, s druge strane, nikad ne laže: da bi oslabili 1 kg, morate da sagorite 7700 kalorija. Kilograme nikada nećete skinuti gladovanjem, a to je upravo metoda kod većine popularnih planova ishrane. Poštujete sebe toliko da ne budete gladni, a uz promenu stila života smršate, ukoliko je to ono što želite.

Ako vam je, pak, potrebna stručna pomoć nutricioniste, javite se.

2 мишљења на „Šta je problem kod dijeta sa neta?“

  1. Da li se i Atkins smatra losom dijetom? Drzala sam je nekih 20-ak dana i promene su bile vidne, u kg 6-7, ali u cm drasticno, stomak mi se prepolovio :) razmisljam opet da krenem sa njom, pa me zanima vase misljenje.

  2. Zdravo mršavljenje za mesec dana ide od 3 do 5 kg. Ja nisam za to, ali ti kako hoćeš. Pozdravljam te.

Затворено за коментаре.