Скочи на садржај

Nutricionista u Beogradu: Gde na pregled?

Nutricionista u Beogradu: Ako vam je potrebna (redukciona) dijeta za mršavljenje, (medicinska) dijeta za bolesne ili savetovanje u oblasti ishrane – nutricionista je tu za Vas. Pregled pacijenata i izrada personalizovane dijete se obavlja uz obavezno zakazivanje termina telefonom bar jedan dan ranije.

Pre dolaska na pregled kod nutricioniste obavezno uradite krvnu sliku, odnosno ako je već imate, nikako ne sme biti starija od 6 meseci. Molim da pročitate uputstvo šta je sve potrebno da uradite pre nego što dođete kod nutricioniste.

Svrha analize krvi je da se proceni zdravstveno stanje i eventualno eliminišu neke namirnice iz ishrane. Bez krvne slike nije moguće izraditi detaljan plan ishrane koji je namenjen samo vama, a ja opšte dijete ne pišem i ne preporučujem. Analizu uradite ujutru pre doručka.

Nutricionista u Beogradu: Gde i kako?

Nutricionista u Beogradu vrši preglede u neposrednoj blizini Autokomande, u ulici Ranka Tajsića 3. Zakažite Vaš termin.

Tačnu lokaciju možete videti na sledećoj Google mapi grada Beograda.

U blizini postoje stajališta gradskog prevoza:

  • tramvaji 9, 10, 14, 33 – izađete na početku ulice Vojvode Stepe, stajalište Trg Oslobođenja;
  • autobusi 47, 48 – odmah posle pumpe NIS petrola na Autokomandi, stajalište Trg Oslobođenja;
  • autobusi 18, 39 – siđete na stajalištu Trg Oslobođenja, odnosno u ulici Triše Kaclerovića;
  • autobusi 42, 59, 78 – siđete odmah po ulasku u ul. LJutice Bogdana;
  • autobus 25, 25p – siđete kod univerziteta Singidunum.

Pregled koji obavljam je radi procene Vašeg stanja uhranjenosti i obično traje od 20 do 40 minuta i sastoji od ankete-razgovora i merenja svih vaših fizičkih parametara od značaja za sastavljanje dijeta (za mršavljenje ili medicinskih dijeta). U toku razgovora upisujem u karton pacijenta informacije o ishrani koju sada praktikujete, o bolestima i stanjima koje kao i to koje namirnice bi bile adekvatne za dijetu koja Vama treba. Pregled nutricioniste se plaća unapred, kao i izrada dijete koja iz njega sledi, prema cenovniku.

Molim Vas da ukoliko ste sprečeni da dođete na pregled ili kontrolu, da me o tome blagovremeno obavestite, kako bi se dogovorili o eventualnom drugom terminu. Neodgovorne osobe koje se ne pojave u zakazano vreme, niti se jave telefonom, neće dobiti drugu priliku.

Dijetu ćete dobiti na Vaš e-mail, lično ili poštom – čim je sastavim prema informacijama dobijenim od Vas. Ako se radi o medicinskoj dijeti koja se sastavlja za neku bolest ili stanje, potrebno je duže vremena da bi se sastavila od redukcione dijete, jer je više faktora potrebno uzeti u obzir.

Obično se posle mesec dana pravi presek koliko je dijeta uspešna, a na kontroli koju Vam tada zakažem vršim odgovarajuće korekcije.

Jasna Vujičić
viši dijetetičar – nutricionista Beograd