Скочи на садржај

Iskustva korisnika na dijeti

Razmišljate da krenete sa dijetom i zanimaju vas iskustva drugih. Interesujete se da li je još neko imao uspeha koristeći ličnu dijetu (personalizovani plan ishrane) sastavljenu od strane nutricioniste. Što se tiče ličnih iskustava svojih pacijenata, njih ne objavljujem javno. Izuzetak je u slučaju kada oni daju svoj pristanak. Neki od njih su:

Prema podacima na dan 6. juna 2017. godine, uradila sam 2079 različitih ličnih jelovnika za pacijente koje sam imala u svojoj dosadašnjoj praksi. Mnoge pacijente sam vodila ka zdravijoj kilaži u nekoliko uzastopnih dijeta.

Nije ista dijeta za osobu koja smrša 12 ili 20 kilograma od one sa kojom je krenula. Puno faktora su tu drugačiji: od prvog-kilaže, zatim godišnjeg doba, dostupnosti namirnica, želja korisnika i njihove motivacije.

Iskustva na dijeti

Nutricionista Jasna

Nisu samo zdrave osobe sa viškom kilograma bile kod mene, već i oboleli od raznih bolesti. Bilo je i slučajeva obolelih od više hroničnih oboljenja. Takođe, radila sam i dijete za mršavljenje/ gojenje za decu, studente, kao i zaposlene i u najrazličitijim zanimanjima i smenama. Sve su to izazovi za profesionalnog nutricionistu. Ja volim dobar izazov i maksimalno sam posvećena pacijentu.

Sve dijete sam pisala i dalje pišem samostalno. Dokaz koliko su delotvorne dobro znaju svi moji pacijenti (korisnici) i njihovi članovi porodica. Ne ispunjavam nerealne ciljeve, već se trudim da sastavim ono što je moguće i ono što je održivo. Nemam nameru da hranim ego pacijenta sastavljajući ekstremno restriktivne dijete (koje uvek na početku imaju izrazit rezultat) jer je to neodrživo rešenje. Telo sve pamti pa vrati. Poenta je da se ne ide na ekstremno nisku dijetu koja znači i gladovanje. Ide se na neko umerenije a znatno bolje rešenje, kod kojeg gladovanja nema.

Takođe i od pacijenta očekujem da uradi svoj deo i postupa po jelovniku izrađenom po njemu (njoj). Na kontrolnom merenju i savetovanju nakon mesec dana (ili pola meseca, kako procenim u datom slučaju), zajedno sumiramo da li je i koliko ostvaren napredak i po želji i potrebi nastavljamo program, do ostvarenja cilja.

Ako i Vi želite da promenite sebe, pozivam Vas da se javite.