Скочи на садржај

Mini intervju: utisci korisnika #4

Evo još jedne zadovoljne korisnice, Biljane sa Novog Beograda, koja je bila ljubazna da mi pošalje par fotografija i odgovore na pitanja koja sam postavljala i prethodnim korisnicima. Hvala ti, Biljana. Mislim da tvoje fotografije sve govore i drago mi je da si uspela u svojoj nameri i smršala četrnaest kilograma.

1. Da li ste sami pokušali da rešite problem viška kilograma i na koji način? 

Pokušavala sam u više navrata sa smanjenjem unosa hrane, recimo izbacivala sam večeru, ali odlaskom kod nutricioniste videla sam da mi je to bio pogrešan potez.

2. Da li ste ikada ranije koristili usluge nutricioniste i ako niste kakavi su vaši utisci? 

Ranije nisam koristila usluge nutricioniste, ali sam veoma zadovoljna Vašim načinom rada.

3. Da li ste verovali da je moguće samo promenom režima ishrane i fizičkom aktivnošću rešiti problem gojaznosti? Kako ste se osećali tokom trajanja dijete? 

Verovala sam da fizička aktivnost i promena režima ishrane mogu dovesti do smanjenja telesne težine, ali nisam uspevala sama bez stručne pomoći u tome i da istrajem. Tokom dijete sam se svakim danom osećala sve bolje i bolje jer su rezultati bivali vidljivi skoro iz dana u dan.

4. Šta je za Vas značila dijeta pre posete nutricionisti i posle negog vremena držanja dijete koju je nutricionista sastavio posebno za Vas? 

Nisam imala problem ranije sa dijetama, ali sam imala problem sa jo-jo efektom, ako sam i uspevala da skinem neki kilogram on se kasnije vraćao skoro duplo.

5. Kakav uticaj je imala Vaša lična dijeta na Vas? 

Iz dana u dan sam se osećala mnogo zadovoljnije zato što su kilogrami nestajali, a ja se nijednog trenutka nisam osećala da sam na dijeti i da sam gladna.

6. Koliko Vam znači podršaka nutricioniste u borbi protiv viška kilograma? 

Sam razgovor i saveti nutricioniste su mi bili od velike važnosti, jer svaka poseta je bila vrlo satisfakciona i uspešna po gubitak kilograma.

7. Šta Vam se najviše dopalo u toku držanja Vaše dijete? 

Dopalo mi se to što je hrana vrlo raznovrsna, prilagodjena samo mojim potrebama i zasnovana na jelima koje volim.

8. Da li ste u Vašoj borbi protiv viška kilograma koristili neke preparate ili neke dijete iz časopisa i kakav uticaj su ostavile eventualno na Vas? 

Nisam koristila preparate za mršavljenje zato što prema njima nemam baš lepo mišljenje, a što se dijeta tiče bila sam samo jednom na intoleranciji na hranu, ali nakon tromesečnog režima kilogrami su mi se vratili i to duplo u veoma kratkom roku.

9. Šta bi poručili osoba sa istim problemom – viška kilograma?

Da je samo malo dobre volje potrebno da se izmeni režim ishrane, a pritom hrana i dalje da ostane ukusna kao i ranije, da se bave fizičkom aktivnošću (dovoljna šetnja od sat vremena) i da posete nutricionistu koji će im u svemu tome mnogo pomoći svojim savetima.