Скочи на садржај

Mini intervju: utisci korisnika #3

Posle Dimitrija i Anđele, u ovom serijalu utisaka korisnika predstavljam vam mini intervju sa Nikolom iz Vrčina. On je za razliku od mnogih drugih odmah znao na koji način je moguće najzdravije smršati i uspeo u svojoj nameri, do poslednje kontrole je smršao dvadeset kilograma. Baš kao i u prve dve priče i Nikoli sam postavila potpuno ista pitanja, a pročitajte kako je on na njih odgovorio. Uz to, Nikola, hvala ti i na fotografijama koje si poslao, kao i na odlučnosti i volji da istraješ do postizanja cilja koji si zacrtao.

nikola1pre
Pre: 124 kg

1. Da li ste sami pokušali da rešite problem viška kilograma i na koji način?

Ne, nikada do sada nisam pokušavao da rešavam problem povodom viška kilograma i ovo je moje prvo iskustvo.

2. Da li ste ikada ranije koristili usluge nutricioniste i ako niste kakvi su vaši utisci?

Nisam i moji utisci su veoma pozitivni, jer bez Jasnine pomoći ne verujem da bih imao uspeha sa drugim dijetama.

3. Da li ste verovali da je moguće samo promenom režima ishrane i fizičkom aktivnošću rešti problem gojaznosti? Kako ste se osećali tokom trajanja dijete?

Da, pošto sam dosta istraživao pre nego što sam počeo sa dijetom. Na dijeti sam jos uvek, a za 6 meseci redovna i zdrava ishrana u kombinaciji sa fizičkim aktivnostima prešla mi je u svakodnevnu naviku. Prva 2 meseca mi je bilo jako nezgodno jer sam morao da se naviknem na obroke u tačno određeno vreme  i morao sam često da jedem namirnice koje sam ranije redovno izbegavao kao i minimalna količina slatkiša koje sam tokom celog života jeo u nenormalnim količinama.

4. Šta je za Vas značila dijeta pre posete nutricionisti i posle nekog vremena držanja dijete koju je nutricionista sastavio posebno za Vas?

Dijeta je za mene značila redovno gladovanje i odricanje skore sve hrane koju volim, ali sam nakon držanja ove dijete shvatio da je moja dijeta samo zdrava ishrana i to raznovrsna sa svim mogućim namirnicama spremljenim na zdrav način i u odgovarajucim količinama gde je potrebno ispoštovati samo pravo vreme obroka da nebi bili gladni.

nikola1posle
Posle: 104 kg

5. Kakav uticaj je imala Vaša lična dijeta na Vas?

Osim toga što je se moja kompletna krvna slika popravila za 100% ja se osećam mnogo bolje i svakodnevne aktivnosti koje su mi ranije bile problem sada obavljam bez problema.

6. Koliko Vam znači podrška nutricioniste u borbi protiv viška kilograma?

Mislim da bez Jasnine pomoći ne bih mogao da ostvarim ni upola od ovih rezultata i to na ovako zdrav način i pogotovo što u svakom trenutku kada sam imao problema u vezi dijete mogao  da se posavetujem sa Jasnom putem telefona ili mail-a.

7. Šta Vam se najviše dopalo u toku držanja Vaše dijete?

Dopada mi se to što nije monotona , u stvari što svakog meseca mogu da je menjam u dogovoru sa Jasnom na osnovu namirnica koje se meni najvise sviđaju i što je Jasna puna novih recepata koje je uvek spremna da predloži.

8. Da li ste u Vašoj borbi protiv viška kilograma koristili neke preparate ili neke dijete iz časopisa i kakav uticaj su ostavile eventualno na Vas?

Ne, nikada ništa nisam koristio.

9. Šta bi poručili osobama sa istim problemom – viška kilograma?

Poručio bih da je najvažnija volja i da je osoba spremna da promeni svoj kompletan način ishrane radi postizanja rezultata i da ne odlazi i ne smišlja razloge “ne bih na dijetu”, nego da što pre počne, jer što se duže čeka veće su šanse da će je višak kilograma koštati zdravlja.