Скочи на садржај

Mini intervju: utisci korisnika #2

Postoje osobe koje tako dobro barataju fotošopom da mogu čuda da naprave. Ja sigurno ne spadam u takve. Fotografije koje ćete videti nisu obrađene u fotošopu, već su rezultat lične dijete koju sam prepisala gospođici Anđeli iz Petrovca na Mlavi. Ona je jedna divna mlada osoba koja je uspela da pre svega svojom voljom i odlučnošću prođe kroz plan mršavljenja i uspe u svojoj nameri da smrša TRIDESET kilograma, sa 105 na 75. Naravno, rezultat nije došao preko noći, jer to onda nebi bilo zdravo, a ni trajno mršavljenje. Hvala ti, Anđela, što si mi odgovorila na ovih nekoliko opštih pitanja (na “vi”) i što si poslala fotografije. Divna si!

pre: 105 kg
pre: 105 kg

1. Da li ste sami pokušali da rešite problem viška kilograma i na koji način?

Da, pokušavala sam. U više navrata mi je majka određivala neku dijetu, ali bezuspešno. Nikada nisam bila sita i stalno sam jela krišom, što je davalo neželjene rezultate.

2. Da li ste ikada ranije koristili usluge nutricioniste i ako niste kakvi su vaši utisci?

Nikada ranije nisam koristila usluge nutricioniste, zato što sam mislila da ću da uspem sama, bez pomoći. Kada sam shvatila da sam se mnogo ugojila, odlučila sam da se ipak obratim nutricionisti.

3. Da li ste verovali da je moguće samo promenom režima ishrane i fizičkom aktivnošću rešti problem gojaznosti? Kako ste se osećali tokom trajanja dijete?

Verovala sam, i tako je na kraju i bilo. Bila mi je potrebna samo volja, koju sam kasnije i dobila. Odrekla sam se slatkiša i masne hrane i to je bilo to.

Tokom dijete sam se osećala odlično. Nisam bila uopšte gladna, imala sam raznovrsnu hranu i ništa mi nije falilo, a to mi je najviše odgovaralo. Zbog Jasne sam se osećala kao i da nisam na dijeti.

posle: 75 kg
posle: 75 kg

4. Šta je za Vas značila dijeta pre posete nutricionisti i posle nekog vremena držanja dijete koju je nutricionista sastavio posebno za Vas?

Pre posete nutricionisti, dijeta je za mene značila odricanje meni omiljene hrane, gladovanje, nervoza i na kraju razočarenje jer sam se vratila na isto.

Kasnije mi je dijeta bila nešto sasvim normalno, što znači bez izgladnjivanja i ostalih stvari. Bila sam mnogo više raspoloženija i zadovoljnija sobom.

5. Kakav uticaj je imala Vaša lična dijeta na Vas?

Imala je veoma veliki uticaj. Sa izgubljenih 30-ak kilograma, osećala sam se kao neka nova osoba. Sada sam prezadovoljna svojim izgledom i mnogo sam dobila na samopouzdanju. Najvažnije je ne vraćati se starom načinu ishrane.

6. Koliko Vam znači podrška nutricioniste u borbi protiv viška kilograma?

Mogu reći da mi je podrška nutricioniste bila najvažnija. Jasna je neko ko je verovao u mene i ko je verovao da ja to mogu. Ona me je uvek sa osmehom dočekala, ohrabrila me kako sam smršala i brinula o tome da ne ostanem gladna.

7. Šta Vam se najviše dopalo u toku držanja Vaše dijete?

Raznovrsna hrana. Ponekad sam čak mogla i da pojedem nešto što ja volim, naravno, uz konsultovanje sa Jasnom. Sastavila mi je takvu dijetu, uz koju ja nikada nisam bila gladna. Bila je puna voća i povrća.

:-)
:-)

8. Da li ste u Vašoj borbi protiv viška kilograma koristili neke preparate ili neke dijete iz časopisa i kakav uticaj su ostavile eventualno na Vas?

Da, koristila sam, ali mi nisu pomogli. Ti preparati nisu dobri za zdravlje, i takođe mislim da takva vrsta preparata ne može nikome da pomogne i da je najbolje obratiti se nutricionisti.

9. Šta bi poručili osobama sa istim problemom – viška kilograma?

Treba imati samo veliku volju i verovati u sebe. Stići do željene kilaže je osećati se kao nova osoba. Kao da počinjete neku novu etapu života. Samo treba pokušati i uz pomoć nutrucioniste, a ne preparata, doći ćete do željenog rezultata.