Скочи на садржај

Dinstani fileti oslića u belom vinu sa povrćem

Dinstanje kao način pripreme ima veliku ulogu u dijetalnoj ishrani i predstavlja jedno od najzdravijih načina pripreme. Riba je veoma zahvalna za dinstanje naročito ako je u kombinaciji sa povrćem. U svemu ulogu ima i posuđe, tako da sam koristila emajliranu Standard liniju posuđa od Metalca i veoma bila zadovoljna rezultatom. Belo vino uglavnom dobro ide uz ribu, a ako se koristi u toku dinstanja, ribi daje veoma lepu aromu i pun ukus.

Možda će Vam ovaj recept zvučati gurmanski, ali budite bez brige, zdrav je, a posebno ga preporučujem dijabetičarima i gojaznim osobama. Oslić je najposnija vrsta ribe, a u ovom receptu će Vas pozitivno iznenaditi.  Ako nemate oslić, upotrebite losos ili smuđ.

metalac-ribadinstana8

Potrebne namirnice:

Priprema:

Metalac-ribadinstana9

Filete ribe iseckati na komade. Takođe isecite i povrće koje će se dinstati sa ribom. Limun prethodno dobro operite.

metalac-ribadinstana2

Na zagrejanu ringlu stavite Metalac standard tiganj sa komadima ribe i prelijte sa jednom kašikom maslinovog ulja. Preko toga pospite nasečeni luk na rezance, iseckanu svežu papriku i na kocke izrezan paradajz.

metalac-ribadinstana3

Po povrću dodajte izgnječeni beli luk i nekoliko kolutova limuna, prstohvat origana i nalijte belim vinom.

metalac-ribadinstana4

Metalac standard tiganj poklopite i ostavite da se dinsta 25 minuta na grejnom telu.

metalac-ribadinstana5

Nema potrebe da mešate jelo varjačom jer svi sokovi u toku pripreme kruže u tiganju. Posle nekih 25 minuta jelo je gotovo. Pred kraj otklopite tiganj da višak vina ispari.

metalac-ribadinstana6

Dinstane filete sa povrćem poslužite uz bareni krompir ili crnim hlebom. Ukrasite svežim peršunovim lišćem ili mirođijom.

metalac-ribadinstana7

Prijatno!

Energetska vrednost jela: 862 kcal

Napomena:

U pripremi dinstanih jela, Metalac tiganj standard je idealan saveznik, jer se riba ili bilo koje drugo meso ne lepi za podlogu, a jelo bude sočno za razliku od pečenog i bez masti u odnosu na prženo. Naravno, svoju ulogu u dinstanju imaju i začini, odnosno dodaci kojima se dinstano jelo obogaćuje. Pozivam vas da mi ne verujete na reč, već probajte da izdinstate nešto poput jela u ovom receptu. Sasvim sigurno bićete zadovoljni rezultatom, a kada se to desi, možda ćete drugim očima gledati na dijetalne načine pripreme i usvojiti neke zdrave navike.