Скочи на садржај

Grilovano belo meso sa grilovanim povrćem

Grilovanje ili roštilj je ubedljivo najstariji i najjednostavniji način pripreme namirnica. O roštilju je već bilo reči, pa da se nebih ponavljala, reći ću vam da je to zdrav način pripreme sa minimalnom upotrebom masnoća i često se koristi u dijetalnoj ishrani. Grilovanje je upotrebom gril tiganja postalo znatno jednostavnije, jer ne morate da imate poseban uređaj, ali da li se i povrće u gril tiganju isto tako brzo i lako priprema kao meso? Ako imate manje od pola sata vremena, napravite ovaj recept, pa ćete i sami dobiti odgovor na ovo pitanje. Grilovano znači zdravo.

grilovano-povrce-piletina-tanjir

Potrebne namirnice:

  • belo meso (file) 200 g
  • paprika 100 g
  • šaragrepa 100 g
  • šampinjoni 100 g
  • tikvica 80 g
  • ulje maslinovo 30 ml

Priprema:

Povrće očistite i operite. Tikvice isecite na trakice pretemažite sa obe strane maslinovim uljem i ispecite na Metalac gril tiganju. Svo  ostalo povrće isecite na željene oblike. Pileće meso (file) istanjite nožem (oprezno), a povrće po potrebi ogulite i isecite.

grilovano-povrce-piletina-1

Meso premažite uljem sa obe strane, pospite Kulinat začin bez aditiva i utrljajte ga dok se ne zagreje Metalac gril tiganj.  Prvo grilujte belo meso, a za okretanje koristite drveni pribor (varjaču ili hvataljku) kako se nebi oštetio teflonski premaz. Pošto je meso premazano maslinovim uljem, nije potrebno podmazivanje gril tiganja.

grilovana-piletina-2

Potom grilujte povrće. S obzirom da pečurke-šampinjoni najviše sadrže vode, sačekajte da sva voda ispari. Kada je sve gotovo, povrće možete malo posoliti. Servirajte ga sa grilovanim pilećim mesom.

grilovano-povrce-3

Prijatno!

Energetska vrednost jela: 585 kcal