Скочи на садржај

Brodići od tikvica

Leto je uveliko u toku, a sinonimi su more, sunce i… brodići! Recept koji vam sada pripremam su brodići od tikvica punjeni pilećim mesom. Kao i raniji recepti i ovaj je jednostavan, pa ne morate biti ekspert u kuhinji da vam ručak bude zdrav i ukusan. Uz neku supu i integralno pecivo dobićete kompletan ručak, a za to će vam trebati malo volje i oko 40 minuta vremena. Da počnem.

brodici1

Potrebne namirnice:

  • 300 g tikvice
  • 50 crvenog luka
  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 1 kašičica kulinata natur
  • 60 g sira, mladog neslanog
  • nekoliko kolutova paradajza

Primprema:

Na dasci za sečenje sitno isecite pileće belo meso, a potom i crveni luk.

brodici2

Tikvicu očistite, presecite je na dva dela, pa kafenom kašičicom izdubite sredinu.

brodici5a

Luk izdinstajte na vodi u metalac EcoTava Ceramics tiganju.

brodici3

Dodajte sitno seckano belo meso i sve prodinstajte, dok meso ne porumeni. Pri kraju dinstanja mesa u EcoTavi dodajte začin. Ukoliko volite bolje zapečene brodiće, dinstajte meso i luk nešto duže.

brodici4

U Metalac emajliranu tepsiju stavite sasvim malo ulja i malo rukom razmažite. Stavite tikvice, napunite ih dinstanim lukom i mesom…

brodici6

… mladim neslanim sirom…

brodici7

… a odozgo stavite po dva koluta paradajza. Potom Metalac emajliranu tepsiju sa brodićima ubacite u zagrejanu rernu nekih 20-tak minuta.

brodici8

Brodiće servirajte dok su topli, a odozgo možete postaviti i par listova peršuna.

brodici9

Prijatno!

Energetska vrednost jela: 322 kcal

Napomena:

Ukoliko imate papir za pečenje, možete ga koristiti umesto ulja u Metalac tepsiji. U svakom slučaju, tikvice neće prionuti za tepsiju, a vi ćete dobiti zdrav obrok. Ovakav obrok je prikladan kod osoba koje drže dijetu, jer ne obiluje kalorijama, mastima i ugljenim hidratima. Začin koji sam koristila ne sadrži mononatrijum glutaminat, ali i pored toga, jelo je izdašno i ukusno.