Скочи на садржај

Recepti za decu: Puding

Puding u današnje vreme možete naći u većim marketima i kao gotovu poslasticu, ali nekako je uvek najukusniji kada ga sami napravite i poslužite detetu. Ako imate samo 5 minuta vremena, vredi se potruditi. Puding ne mora da bude onako jednolično dosadan, već ga kao i ostale recepte za decu, možete ukrasiti da bude zanimljiv i interesantan deci. Pored pobuđivanja dečije radoznalosti, daćete mu poslasticu punu mleka, dakle i kalcijuma, što je neophodno za rast i razvoj dece.

puding 7

Potrebne namirnice

  • mleko 150 ml
  • puding prašak 12 g
  • kristal šećer (ili žuti šećer) 12 g

Priprema

Kada kupujete namirnice, potrudite se da budu kvalitetnije, pa će i sama poslastica biti lepša, a dete će prosuditi koliko je dobro. Da počnemo.

puding 1

U mini Metalac kaserolu sipajte 100 ml mleka (koje ste oduzeli od ukupno potrebnih 150 ml). Dodajte kristal šećer, 12 g = 1 kašika (ili žuti šećer ako imate)  i mleko skuvajte ga na srednjoj temperaturi. U međuvremenu izmešajte prašak za puding sa ostalih 50 ml mleka. To možete umutiti recimo u merici kada budete odmerili mleko.

puding 2

Kada je mleko kuvano, smanjite temperaturu i lagano u mini m kaserolu dodajte pripremljen razmućeni prašak.

puding 3

Kuvajte uz mešanje 2-3 minuta, odnosno dok osetite da se steže. U međuvremenu nakvasite pusudu u koju ćete ga poslužiti detetu, na primer u emajliranom lončetu mini m.

puding 5

Čim je puding gotov, odmah ga prespite u lonče i ostavite da se ohladi. Ako želite da ga ukrasite, to uradite kada se dovoljno ohladi. Kao garnirung sam iskoristila mrvice za ukrašavanje torti, ali vi možete da iskoristite šta želite ili imate u kući.

Energetska vrednost pudinga: 181 kcal

Napomena:

Kada pripremate ovu domaću poslasticu, umesto belog možete staviti žuti šećer koji je zdraviji. Ako imate fruktozu i ona je bolja alternativa. Takođe, ako dete voli, možete u njega staviti i čokoladu za kuvanje i komadiće svežeg voća.

2 мишљења на „Recepti za decu: Puding“

Затворено за коментаре.