Скочи на садржај

Bombice od šargarepe i jabuke

Potrebne namirnice:

  • 200 g šargarepe
  • 200 g jabuke
  • malo muskantnog oraščića
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 50 g susama (potrebno je nešto više, da bi se kuglice lepše oblikovale, a ostatak će se baciti)
  • 50 g pšenične klice  (potrebno je nešto više, isto kao susam)

Priprema:

Jabuke i šargrepu operite, posušite, oljuštite i izrendajte. Stavite smesu u Metalac EcoTava Ceramics tiganj da se dinsta dok ne ispari sva tečnost, kako bi se mogle oblikovati kuglice.

Na kraju Pripreme, u EcoTava Ceramics tiganj dodajte malo narendanog muškantnog orašćića i nakapajte malo limunovog soka. Sve lepo promešajte.

Ostaviti da se malo ohladi. Pravite kuglice pa ih uvaljajte u mešavinu susama i pšeničnih klica.

Služiti kao dezert.

Energetska vrednost 589 kcal

Napomena:

Kalorijska vrednost ovog deserta mahom dolazi od susama, koji je veoma kaloričan ali sadrži zdrave masnoće. Za sladak ukus je pored jabuke zaslužna i šargarepa, pa je ovo jedan od retkih recepata koji ne sadrži bilo koju vrstu šećera, meda niti zaslađivača. Metalac EcoTava Ceramics tiganj ćete lako očistiti.

3 мишљења на „Bombice od šargarepe i jabuke“

  1. i podseća me na detinjstvo ,kada je mama nama pravila kolač sa šargarepom ,doduše u drugačijem izdanju . Kada sam ja napravila to isto posle mnogo godina svi su jeli dok nisu čuli da je sa šargarepom … ali to nije razlog da sebe negde ne častim ,zar ne ?! …umerenoooo!!!

    Veliki pozdrav Jasna za Vas i hvala !

  2. Pročitala i za pola sata napravila :D malkiceee na svoju ruku. Stavila šećer i narandžin sok:D idući put ide kombinacija sa kokosom. Hvala na receptu!

Затворено за коментаре.