Скочи на садржај

Prirodan med sa interesantnim dodacima

Svi znamo kakav je ukus i tekstura meda. Nekima je prirodan med poslužio kao inspiracija da kreiraju nešto novo. Imala sam prilike da probam zanimljive kombinacije prirodnog meda sa voćem i začinima. Ukusno, zdravo i neočekivano dobro.

Med sa kupinom pomalo podseća na slatko od ovog popularnog voća, ali bez imalo šećera. Kao sirovina se koristi med i liofilizovana kupina. To je kupina koja se zamrzava na temperaturi -50 do -60 stepeni C, zatim se u komori vrši uklanjanje vlage (oko 40 sati) . Potom se kupina prenosi u inox posude i stavlja u liofilizator koji vrši proces liofilizacije. Takva kupina ima ukus, miris, oblik kao da je sveža i može se držati na sobnoj temperaturi.

prirodan med
Med ne mora da bude običan: Foto: FB Prirodan med

Moj favorit je definitivno miks prirodnog meda i kurkume, đumbira, cimeta i himalajske soli. Kako je to doooobro… prava zdrava poslastica koja jača imunitet. I ranije sam rado koristila sve navedene sastojke, ali kada ih sve vidim i probam odjednom… ekstra!

Pčelinjak Stevanović iz Čačka je porodično poljoprivredno gazdinstvo koje 25 godina proizvodi prirodne pčelinje proizvode i snadbeva potrošače širom Srbije.

Naravno, pčelinjak Stevanović u ponudi ima i tradicionalne proizvode poput prirodnog bagremovog i suncokretovog meda, kao i propolisa, ali interesantne ideje i ukusi mogu samo da im pomognu da nađu svoje mesto među zahtevnim očekivanjima potrošača.

Njihove proizvode možete naručiti: