Скочи на садржај

Kuglice sa svežim urmama

Za razliku od industrijskih slatkiša i onih “domaćih” koji sadrže šećer i ostale prerađene sastojke, evo jednog veoma jednostavnog recepta za kuglice koje možete napraviti zaista lako i brzo. Urme su prirodno slatke, a možete ih naći u većim marketima, kao i u biošopovima.

Foto: Jasna Vujičić

Potrebne namirnice:

 • 150 g svežih urmi
 • 100 g pečenog neslanog kikirikija
 • 3 kašike kakaoa

Za valjanje:

 • kokosovo brašno

Priprema:

Sve sastojke (urme, kikiriki, kakao) izmiksati u blenderu. Formirati kuglice i uvaljati u kokosovo brašno.

Ukoliko ne volite kikiriki, možete koristiti istu količinu badema, lešnika ili oraha. Meni je ovaj slatkiš sa kikirijem najukusniji, jer podseća na snikers :)

 

2 мишљења на „Kuglice sa svežim urmama“

 1. Miroslav Nikolić

  Milo mi je da sam naišao na ovaj Vaš sajt, jer tragam za zdravom hranom. Hvala Vam od srca na svom Vašem trudu i strpljenju da nam sve ovo prezentirate.
  Pošto sam ljubitelj slatkiša i to onih zdravih slatkiša, kakve su ove bombice sa svežim urmama, molim Vas da mi odgovorite koju marku blendera da kupim, a da ne strepim da isti pregori, jer se radi o blenderima koji voće i dodatke pretvaraju u pastu, bez dodatka tečnosti (vode), jer mi je jesenac izgoreo motor u blendera kada sam blendirao zrele gloginje sa alkoholom da bih napravio tinkturu od plodova gloga. Vinkler mi je naviklovao motor i srećan sam što taj blender i sada radi kao nov, a stalo mi je do njega iz razloga što je to stari model marke “Fišer” koji pored bokala od 1,5 litara ima i nastavak za mlevenje raznih semenki: lana, bundevskih semenki, semenki suncokreta i slično, što današnji blenderi takav nastavak nemaju, već imaju samo bokal. Čuo sam da imaju blenderi koji mogu na suvo da blendiraju voće i druge dodatke i da prave paste, ali ne znam koji su to blenderi, pa eto, ako nije problem, molim Vas da mi odgovorite koji Vi blender koristite za ovakve potrebe. S poštovanjem,

  1. Nisam baš stručna oko tehnike, tako da ne mogu da vas posavetujem vezano za to. Koliko znam, kada se kupuje el. blender/secko, štagod, imate neku garanciju. Bitno je da uređaj ima što veću snagu i koliko-toliko dobra sečiva, a izbor naravno prepuštam vama. Za onoga ko koristi ove male kućne aparate često, sigurno nisu neki najjeftiniji uređaji.
   Pozdrav.

Затворено за коментаре.