Скочи на садржај

Parfe od čokolade za mršave

Recepti su baš kao i ljudi: ima ih svakakvih – od komplikovanih do jednostavnih, slatkih i kiselih, usputnih i nezaboravnih. Sledeći recept je jednostavan, sladak i nezaboravan, a preporučujem ga samo osobama koje su mršave i kojima je potrebno da se ugoje. Ova poslastica će im pomoći da naprave dobar korak ka dobijanju zdrave kilaže, a verujte, mršavoj osobi je znatno teži zadatak da se ugoji nego gojaznoj osobi da smrša. Ostali bi ipak trebali oprezno da se slade ovim parfeom, jer je izrazito kaloričan. Dakle, pripremite Metalac lonac za kuvanje na pari, mikser i činiju.

parfe1

Potrebne namirnice:

  • 2 jaja
  • 80 g žutog šećera
  • 80 g crne čokolade za kuvanje
  • 2 dl mleka od 2,8 % m.m.
  • 200 ml slatke pavlake
  • 15 g pečenog lešnika

Priprema:

Sa strane lonca za kuvanje na pari od Metalca sipajte vodu i začepite je. Nivo vode nebi trebalo da bude maksimalan, jer će voda prskati sa strane čim provri. U inox deo lonca stavite čokoladu i uključite ringlu.

parfe4

U običnoj činiji umutite jaja sa žutim šećerom dok masa ne postane bledožuta.

parfe5

Dodajte čokoladu, koju ste predhodno otopili u loncu za kuvanje na pari od Metalca, sipajte hladno mleko i malo promešajte mikserom. Vratite masu u lonac za kuvanje na pari i promešajte varjačom.

parfe6

Masu mešajte u loncu na pari dok se ne zgusne, a potom skinite sa grejnog tela i ostavite da se ohladi.

parfe3

Kad je čokoladna masa ohlađena, u Metalac lonac za kuvanje na pari dodajte oko 70% količine umućene slatke pavlake, a ostalih 30% ostavite za ukrašavanje.

parfe2

Ovako pripremljen parfe – krem servirati u čaši za sladoled i staviti u frižider da se stegne.  Neposredno pred služenje parfe ukrasite sa preostalom zaslađenom pavlakom i pospite sa seckanim lešnicima.

parfe7

Možete li odoleti?

Energetska vrednost jela: 1712 kcal