Скочи на садржај

Šta je potrebno znati pre nego što dođete kod nutricioniste?

Ako Vam je potrebna medicinska dijeta ili dijeta za mršavljenje neophodno je da pre dolaska kod nutricioniste na pregled obavite sledeće:

  1. U vašem Domu zdravlja ili privatnoj laboratoriji uradite biohemijsku analizu krvi, sa sledećim parametrima: Glukoza, Gvožđe, Holesterol (LDL, HDL), Trigliceridi, enzimi jetre (AST i ALT). Analize su neophodne radi dijagnostike i izrade jelovnika u cilju poboljšanja krvne slike. One su potrebne samo na uvid, posle pregleda ih možete zadržati.
  2. Izmerite vaše vrednosti krvnog pritiska (mmHg, sis/dia) bilo u Domu zdravlja ili na kućnom meraču krvnog pritiska (ako ga posedujete kod kuće). Ukoliko ne uradite merenje, vrednosti krvnog pritiska ću vam ja izmeriti na pregledu, samo ukoliko je vaš izbor dijeta u ličnom kontaktu. Vrednosti krvnog pritiska određuju da li smete da koristite određene namirnice ili grupe namirnica i u kojem obimu.
  3. Odlučite se o načinu pregleda: Ako živite u Beogradu ili okolini preporučujem Vam da dođete kod mene na pregled, uz obavezno zakazivanje, što je uvek najbolje rešenje. Ukoliko živite u unutrašnjosti i komplikovano vam je da dođete do Beograda , preporučujem vam On-line uslugu u kojoj ću vam putem elektronske pošte ili na drugi način dostaviti vaš plan ishrane. U svakom slučaju, dijetu pišem na osnovu Vaših rezultata i ona je prilagođena samo Vama.
  4. Ako imate pitanja ili nejasnoće u pogledu pregleda i izrade dijeta, molim da ih postavite e-mailom ili kontakt formularom.

Pregled zakažite telefonom (063-769-47-49), jer je potrebno da se dogovorimo o terminu pregleda, a to se ipak najbolje radi razgovorom. Moj cenovnik usluga možete videti ovde.

Molim sve zainteresovane osobe koje žele da im napišem ličnu dijetu da imaju u vidu sledeće:
  • Ako ste zainteresovani za klasičan nutricionistički pregled,  molim Vas da mi se javite telefonom (063-769-47-49, ne sms) i zakažete Vaš termin bar jedan dan ranije.
  • Molim Vas, da ukoliko ste sprečeni da dođete na pregled ili kontrolu, da me o tome blagovremeno obavestite, kako bi se dogovorili o eventualnom drugom terminu.
  • Pre pregleda (ličnog ili on-line usluge) još jednom Vas molim da obavite analizu krvi, jer je ona od velike važnosti za pravilnu izradu dijete. Ukoliko imate urađenu analizu staru do 6 meseci, ne morate ponovo vaditi krv. Analiza krvi mi je potrebna radi uvida u vaše zdravstveno stanje, a (ukoliko je u papirnom obliku) po želji ću vam je vratiti odmah posle pregleda.

S poštovanjem,

Jasna Vujičić
viši dijetetičar-nutricionista

1 мишљење на „Šta je potrebno znati pre nego što dođete kod nutricioniste?“

Затворено за коментаре.