Скочи на садржај

10 godina i 700 tekstova kasnije…

Dragi moji,

Pre deset godina sam počela pisati na sajtu koji sada čitate. Ne mogu reći da sam preterano bila produktivna, za ovih 10 godina sam objavila 700 članaka iz oblasti ishrane, što otprilike dođe jedan članak na 5 dana. Pisala bih ih i znatno više da mi vreme ne oduzima moja osnovna delatnost nutricioniste koju obavljam sve ovo vreme, kao i porodične obaveze. Nebih rekla da sam ostala bez tema za pisanje, jer ih i dalje ima skoro pa bezbroj.

Za ovih 10 godina se puno toga promenilo nabolje. Nova istraživanja u oblasti ishrane dovele su do novih ideja, pravaca, pokreta… Internet je postao bliži svima, tako da sada ogromna većina ove reči čita sa ekrana mobilnih uređaja, dok je pre samo 10 godina osnovni uređaj za pregledanje sajtova bio kompjuter.

Ovih dana poseta sajtu NaDijeti.com je prešla 160 hiljada pregleda mesečno, a nekada je to bilo znatno skromnije. Kako primećujem, čitate sve, a najviše savete i preporuke nutricioniste, ishranu dece i dijabetičara, tablice, recepte i namirnice. Najviše vas, 71% me prati iz Srbije, slede zemlje regiona i svuda gde su naši rasejani po svetu.

Izgled sajta se takođe menjao od početnog besplatnog bloga na vordpres platformi do ozbiljnog sajta sa plaćenim domenom i hostingom. I sama izdavačka platforma se menjala i unapređivala. Promenila sam nekoliko tema, možda i ovu uskoro osvežim. Šta će biti u narednih 10 godina mogu samo da zamislim…

Ono što se nije promenilo je moja profesionalna posvećenost svojim pacijentima, baš kao i svim čitaocima i želja da im pomognem na najbolji način koji ja to mogu. Ono što će se ubuduće menjati su male stvari koje znače i vama i meni, ali o tome kada dođe vreme. Imam neke nove ideje koje želim da ostvarim, a ubeđena sam da će vam se dopasti.

Čitajte i dalje. Budite motivisani. Budite zdravi.