Скочи на садржај

Veseli zalogaji: mama zna najbolje!

Kada beba počne da konzumira čvrstu hranu, mame obično jedne drugu pitaju kako da počnu i šta da pripremaju svojim anđelčićima. Kada malo porastu i napune recimo dve godine, posao mamama postaje teži. Razlog je u tome što deca često odbijaju iole nutritivno vredniju hranu, a za divno čudo- čokolade i slatkiše ne. Mi, roditelji male dece, nikako ne smemo da razmazimo naše klince nudeći im samo ono što žele.

Ovde želim da Vašu pažnju umerim na knjigu, odnosno kuvar “Veseli zalogaji” koju je napisala Katarina Stojković, mama dve devojčice, Lane i Neve. Tu se na zanimljiv način nalazi rešenje problema izbirljivosti kod dece. Možete to nazvati kako želite, ali suština je u tome da dete igrom prevazilazi izbirljivost. Igra i mašta uz neku interesantnu priču koja ide uz obrok, čine čuda.

Knjigu možete poručiti preko sajta autorke veselizalogaji.rs Kliknite na sliku.
Knjiga sa zadnje strane. Kliknite na sliku

Hrana je deci primamljivija kada je lepo aranžirana, a Katarina se svojski potrudila da deci pripremi zdrave i lepe obroke. Ovaj kuvar sadrži čak 155 zdravih recepata sa fotografijama. Sva jela se pripremaju jednostavno i brzo, što će mame itekako znati da cene.

Hrana može biti zabavna. Kuvar je u prodaji u izdanju Vulkana, može se naći u svim većim knjižarama i kod autorke.

U kuvaru ćete naći slane i slatke recepte, kao i napitke za vaše najmlađe.

Uz zdrave nutritivno vredne recepte nađite po koji savet, preporuku ili napomenu vezane za namirnice koje koristite u pripremi. Tu su i neke zanimljive nutritivne pitalice. Ima li šta lepše nego da saznate nešto novo dok vašem klincu ili klincezi pripremate obrok?

Ova vredna mama je autorka i istoimenog sajta Veseli zalogaji, gde takođe možete pronaći puno recepata za vaše klince i klinceze.

Katarinine kuvarske majstorije možete pratiti i na fejsbuku i instagramu.

Pored kuvara, Katarina je kreirala i interesantne tanjire za decu kojima takođe možete motivisati decu da jedu. Knjigu i tanjiriće za dečake i devojčice možete kupiti online na autorkinom sajtu.

Tanjirići za klince i klinceze. Kliknite na sliku za detelje.

A sad, poklon za dve mame :)

Ljubaznošću autorke ovog divnog kuvara dve mame ili bolje rečeno njihovi mališani će besplatno dobiti tanjirić kao na gornjoj slici. Šta je potrebno uraditi?

Mame treba ovaj članak da podele na svojoj FB stranici i u komentaru da napišu šta vole da pripremaju svome detetu (1-3 god). Dva najkreativnija komentara će biti nagrađena, a tanjirić za njihovu klincezu ili klinca će im stići na adresu poštom. Nagrađene mame će biti kontaktirane.

Katarini veliko hvala što misli na mlade mame i njihovu decu, i naravno hvala na poklonima.

Svim mamama srećno!