Cenovnik usluga

Cenovnik dijeta

(ažurirano: 7.jun 2020.)

Usluge dijetetičara-nutricioniste:

Specijalistički pregled i izrada personalizovane dijete

Program ili plan ishrane uključuje pregled nutricioniste sa merenjem parametara na BMI analizatoru, merenjem visine, konsultacijama i izradom individualne dijete.

Cena programa ishrane zavisi od vrste dijete (za mršavljenje, gojenje, medicinska dijeta, dijeta za porodilje, vegane, itd) i komplikovanosti izrade dijete, ali i posebnih zahteva pacijenta u pogledu izbora namirnica, eventualnih oboljenja i drugih specifičnih zahteva pacijenta. Cena zavisi i od toga da li se radi o nedeljnom, dvonedeljnom ili mesečnom jelovniku.

Cena za izradu dijete za zdrave osobe, bez specifičnih zahteva, sa nedeljnim rasporedom obroka: 5.000 RSD. Uz to imate besplatnu prvu kontrolu za 15 dana od dana kada startujete sa dijetom. Cena za izradu dvonedeljnog plana ishrane je 9.000 RSD uz to imate dve besplatne kontrole i izrada jelovnika za mesec dana je 12.000 RSD uz to imate tri besplatne kontrole.

Cena za izradu dijete za bolesne osobe (visok krvni pritisak, holesterol i trigliceridi, masna jetra, šećerna bolest, poremećaj štitne žlezde, kandida, itd) sa nedeljnim rasporedom obroka: 6.000 RSD. Takođe, ovde je uračunata besplatna prva kontrola za 15 dana od dana kada startujete sa dijetom.

Tačnu cenu za sve ostale slučajeve možete dobiti na upit mejlom ili telefonom.

Standardna dijeta odnosno jelovnik se sastavlja prema svakoj osobi individualno, na nedeljnom nivou. Standardna dijeta ima 4-5 obroka dnevno (3 glavna i 1-2 užine), a svaki dan je jedinstven (npr. svakog ponedeljka je isti jelovnik) i dijeta se drži do sledećeg kontrolnog pregleda koji je na mesečnom ili polumesečnom nivou, prema savetu nutricioniste.

Ukoliko želite dvonedeljni ili čak mesečni jelovnik, mogu vam ga izraditi po vašem zahtevu, ali ova opcija je samo za zdrave osobe (dakle pacijenata kod kojih nije velika restrikcija u namirnicama) i utiče na ukupnu cenu programa. 

Redovni kontrolni pregledi i korekcije

Redovni kontrolni pregled je pregled na mesečnom ili polumesečnom nivou, prema savetu nutricioniste. Smisao kontrolnog pregleda je podrška i savetovanje pacijenta u toku trajanja dijete i u skladu je sa ciljevima koje želite da postignete. Za pregled kod koga je prošlo više od 6 meseci od dana prvog pregleda, potrebno je ponovo uraditi biohemijsku krvnu sliku.

Kontrolni pregled sa merenjem parametara na BMI analizatoru i savetovanjem, za korisnike koji NEREDOVNO dolaze na kontrolu: 500 RSD.

Korekcija postojeće dijete (izmena postojećeg jelovnika) sa nedeljnim rasporedom obroka kod zdravih i bolesnih osoba nakon obavljenog kontrolnog pregleda (za one koji žele da nastave program): 2.400 RSD. Korekcija podrazumeva da vašu postojeću personalizovanu dijetu promenim najviše za 50% u pogledu obroka (izmena na dva od 4 ili 5 obroka). Ukoliko je izmena veća od 51%, to više nije korekcija već izrada nove dijete i tada je cena 3.500 RSD.

On-line usluge dijetetičara-nutricioniste:

Online usluga predviđa izradu personalizovanog plana ishrane na osnovu popunjene karton-ankete i podataka u propratnom mejlu. Dijetu dobijate na vaš mejl nakon izvršenog plaćanja.

Izrada online personalizovane dijete prema vašim parametrima, koje ste uradili u laboratoriji po vašem izboru ili domu zdravlja: 5.000 – 6.000 RSD. Tačnu cenu možete dobiti na upit.

Korekcija postojeće dijete (izmena jelovnika) sa nedeljnim rasporedom obroka (za one koji žele da nastave program) 2.400 RSD. Korekcija podrazumeva da vašu postojeću personalizovanu dijetu promenim najviše za 50% u pogledu obroka (izmena na dva od 4 ili 5 obroka). Ukoliko je izmena veća od 51%, to više nije korekcija već izrada nove dijete i tada je cena 3.500 RSD.

Personalizovana (lična) dijeta se izrađuje kao nedeljni jelovnik, koji se drži cirkularno prema savetu nutricioniste obično mesec dana. Po želji mogu vam ponuditi i dvonedeljni ili čak mesečni jelovnik koji se izrađuje samo za zdrave osobe, a cenu možete dobiti na upit.

Za Srbiju:

Izradu dijete odnosno korekciju dijete možete platiti uplatom na dinarski račun, a instrukcije za plaćanje ćete dobiti na Vaš upit mejlom.

Za inostranstvo:

Izradu dijete odnosno korekciju dijete možete platiti preko MoneyGram-a, Ria transfera ili Western Union-a, a detalje ćete dobiti na vaš zahtev mejlom.

Molim da razumete da u nekim slučajevima cene izrade online dijete za inostranstvo mogu da se razlikuju od one za Srbiju, kao što se razlikuju i namirnice koje su dostupne na raznim tržištima.

S poštovanjem,

Jasna Vujičić,
viši dijetetičar-nutricionista