Скочи на садржај

Cenovnik usluga

Cenovnik dijeta

(ažurirano: 01. jul 2024.)

Usluge dijetetičara-nutricioniste:

Specijalistički pregled i izrada personalizovane dijete

Program ili plan ishrane uključuje pregled nutricioniste sa merenjem parametara na BMI analizatoru, merenjem visine, eventualnim merenjem krvnog pritiska, konsultacijama i izradom individualne dijete.

Cena programa ishrane zavisi od vrste dijete (za mršavljenje, gojenje, medicinska dijeta, dijeta za porodilje, vegane, itd) i komplikovanosti izrade dijete, ali i posebnih zahteva pacijenta u pogledu izbora namirnica, eventualnih oboljenja i drugih specifičnih zahteva pacijenta. Cena zavisi i od toga da li se radi o nedeljnom ili dvonedeljnom jelovniku.

Cena za izradu dijete za zdrave osobe, bez specifičnih zahteva, sa nedeljnim rasporedom obroka: 8.000 RSD. Dvonedeljni jelovnik za zdrave osobe je 15.000 RSD.

Cena za izradu dijete za bolesne osobe (visok krvni pritisak, holesterol i trigliceridi, masna jetra, šećerna bolest, poremećaj štitne žlezde, bolesti bubrega, dijabetes, kandida, itd) – tačnu cenu možete dobiti na upit.

Tačnu cenu za sve ostale slučajeve možete dobiti na upit mejlom ili telefonom.

Standardna dijeta odnosno jelovnik se sastavlja prema svakoj osobi individualno, na nedeljnom nivou. Standardna dijeta ima 4-5 obroka dnevno (3 glavna i 1-2 užine), a svaki dan je jedinstven (npr. svakog ponedeljka je isti jelovnik) i dijeta se drži do sledećeg kontrolnog pregleda koji je na mesečnom ili polumesečnom nivou, prema savetu nutricioniste.

Ukoliko želite dvonedeljni jelovnik, mogu vam ga izraditi po vašem zahtevu, ali ova opcija je samo za zdrave osobe (dakle pacijenata kod kojih nije velika restrikcija u namirnicama) i utiče na ukupnu cenu programa. Tada se dijeta ponavlja za 14 dana.

Redovni kontrolni pregledi i korekcije

Redovni kontrolni pregled je pregled na mesečnom ili polumesečnom nivou, prema savetu nutricioniste. Smisao kontrolnog pregleda je podrška i savetovanje pacijenta u toku trajanja dijete i u skladu je sa ciljevima koje želite da postignete. Za pregled kod koga je prošlo više od 6 meseci od dana prvog pregleda, potrebno je ponovo uraditi biohemijsku krvnu sliku.

Kontrolni pregled koji obuhvata merenje parametara na BMI analizatoru i usmeno savetovanje: 1.000 RSD. Kontrolni pregled (kontrola) ne podrazumeva izmenu postojećeg jelovnika niti izradu novog. Ukoliko se radi korekcija postojeće dijete ili izrada nove, kontrolni pregled se ne naplaćuje.

Korekcija postojeće dijete (izmena postojećeg jelovnika) sa nedeljnim rasporedom obroka kod zdravih i bolesnih osoba nakon obavljenog kontrolnog pregleda (za one koji žele da nastave program): 5.000 RSD. Korekcija podrazumeva da vašu postojeću personalizovanu dijetu promenim najviše za 50% u pogledu obrokа.

On-line usluge dijetetičara-nutricioniste:

Online usluga predviđa izradu personalizovanog plana ishrane na osnovu popunjene karton-ankete i podataka u propratnom mejlu. Dijetu dobijate na vaš mejl nakon izvršenog plaćanja.

Izrada online personalizovane dijete prema vašim parametrima, koje ste uradili u laboratoriji po vašem izboru ili domu zdravlja: 8.000 RSD (za inostranstvo 70 EUR).

Korekcija postojeće dijete (izmena jelovnika) sa nedeljnim rasporedom obroka (za one koji žele da nastave program) 5.000 RSD. Korekcija podrazumeva da vašu postojeću personalizovanu dijetu promenim najviše za 50% u pogledu obrokа.

Personalizovana (lična) dijeta se izrađuje kao nedeljni jelovnik, koji se drži cirkularno prema savetu nutricioniste obično mesec dana. Po želji mogu vam ponuditi i dvonedeljni jelovnik koji se izrađuje samo za zdrave osobe, a cenu možete dobiti na upit.

Za Srbiju:

Izradu dijete odnosno korekciju dijete možete platiti (gotovinskom ili bezgotovinskom) uplatom na dinarski račun, a instrukcije za plaćanje ćete dobiti na Vaš upit mejlom.

Za inostranstvo:

Izradu dijete odnosno korekciju dijete možete platiti preko ili Western Union-aRia transfera ili MoneyGram-a, a detalje ćete dobiti na vaš zahtev mejlom.

Molim da razumete da cene izrade online dijete za inostranstvo mogu da se razlikuju od one za Srbiju, kao što se razlikuju i namirnice koje su dostupne na raznim tržištima.

S poštovanjem,

Jasna Vujičić, viši dijetetičar-nutricionista